DİYARBAKIR / ERGANİ - Kavaklı İlkokulu

DÖNEM SONU İŞLEMLERİ HATIRLATMA

KARNELERİN EKSİKSİZ VERİLEBİLMESİ İÇİN

ŞUNLARA MUTLAKA DİKKAT EDİLMELİDİR

1)     Her ders için 2 sınav puanı e-okula girilecektir. (Görsel Sanatlar 1 sınav yani ürün dosyası) Sınava girmeyen öğrencilere "G" yazılacaktır.

2)     4., 5., 6., 7. ve 8. sınıf/şube rehber öğretmenlerimiz mutlaka ders etkinliklerine katılım puanlarını eksiksiz ve fazla olmadan vereceklerdir. (Öğrencilere her dönemde her bir dersin haftalık ders saati sayısı 2 ve daha az olanlara 2 tane haftalık ders saati sayısı 2'den fazla olanlara ise 3 tane DEK verilecektir.) Mazeret belirtmeden sınava girmeyen öğrencilere de mutlaka ders etkinliklerine katılım puanı verilecektir.

3)     İlkokul 1, 2 ve 3 üncü sınıflarda öğrencilerin başarısı; gelişim düzeyleri dikkate alınarak öğretmen rehberliğinde gerçekleştirilen ders etkinliklerine katılımları ile öğretim programlarında belirtilen ölçme ve değerlendirme ilkelerine göre tespit edilir. Karnede "çok iyi", "iyi" ve "geliştirilmeli" şeklinde gösterilir.

4)     Okul öncesi eğitim kurumlarında Okul Öncesi Eğitim Programı doğrultusunda hazırlanan çocuğa yönelik Gelişim Raporu, her dönem sonunda e-Okul sistemine işlenerek bir örneği veliye verilir. Gelişim raporuna pedagojik olmayan ve gizliliği gerektiren bilgiler işlenmez.

5)     Sınıf/şube rehber öğretmenlerimiz davranış notlarını gireceklerdir.

6)     Kulüp danışman öğretmenleri, Sosyal etkinlikleriniz varsa sisteme girilecektir. Tamamlandı işaretlenmeyecektir.

7)     Karne görüşü e-okul sistemine mutlaka yazılmalıdır.

8)     Sınıf kitaplığı oluşturulup öğrencilerin okuduğu kitaplar mutlaka e-okula girilmelidir. (1.Sınıflarda okuma setlerinden girerse iyi olur.)

9)     Sürekli devamsız olan öğrenciler için herhangi bir veri girişi yapılmayacak olup boş bırakılacaktır.

Ø  Karne işlemlerinin e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden en geç 16.01.2022 tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir.

Ø  Öğretmen puan çizelgelerinin 19.01.2022 tarihine kadar kontrol edilerek imzalanması gerekmektedir.

Ø  Döneme ait rapor ve çizelgelerinin 20.01.2022 tarihinde kadar teslim edilmesi gerekmektedir.

TESLİM EDİLMESİ GEREKEN RAPOR VE ÇİZELGELER

1)   Rehberlik dönem sonu faaliyet raporları (Sınıf / Şube rehber öğretmenleri)

2)   Sosyal kulüp dönem sonu faaliyet raporları (Sosyal kulüp danışman öğretmenleri)

3)   BEP uygulanan öğrenciler için Değerlendirme / İlerleme raporlarının hazırlanması (Girdiği sınıflarda özel eğitim öğrencisi olan öğretmenler)